Яка пора року найвдаліша для покупки квартири: поради, які допоможуть зекономити

Не всі це розуміють, але ринок нерухомості має сезонність. Інакше кажучи, умови, ціна та асортимент багато в чому залежать від пори року.

Доволі поширеною є ситуація, коли людина тривалий час збирає потрібну суму для купівлі житла, а коли приходить час звернення до забудовника, з'ясовується, що квадратні метри подорожчати, а серед можливих варіантів залишилися лише темні кутові квартири.

Ця проблема якраз і пов'язана з тим, що люди не розуміють, коли краще купувати квартиру.

Чи варто купувати квартиру зараз

Нині значно простіше купити квартиру, ніж продати. Кількість новобудов збільшується, через що забудовники та продавці вторинного ринку нерухомості буквально воюють за кожного покупця. Завдяки цьому останні можуть диктувати свої умови та "перебирати" пропозиціями, поки не знайдуть найбільш прийнятну ціну.

Експерти зазначають, що зниження цін відіграло основну роль у підігрітому інтересі до житла. Після кризи його вартість поступово зменшувалася й, найімовірніше, до кінця 2021 року ринок не зіткнеться з різкими стрибком цін.

До того ж зараз є з чого обрати: на ринку представлена величезна кількість варіантів квартир із різним плануванням і розміщенням.

Враховуючи це, експерти радять не зволікати із купівлею житла. Тим паче угоду можна укласти, навіть якщо на руках немає всієї суми, адже чимало забудовників пропонують квартири на виплат.

Якщо ви все ж не поспішаєте інвестувати в житло, ділимося порадами, які допоможуть не переплатити у майбутньому.

Купівля квартири взимку

Зима – складний час для вторинного ринку нерухомості, оскільки ні продавці, ні покупці не хочуть організовувати переїзд в холодну пору року та ще й напередодні чи після свят. Відтак більшість угод відкладаються на весну.

На первинному ринку усе навпаки. Оскільки варіантів на "вторинці" мало, більшість покупців починає звертати увагу на новобудови. Забудовники, передбачаючи цю тенденцію, проводять акції та пропонують знижки під свята. Тому зима – це прекрасний час для купівлі житла в новобудові.

Придбання нерухомості навесні

Весна – суперечлива пора року для ринку нерухомості. З одного боку, багато продавців та покупців виходять із "зимової сплячки" і ринок переповнюється як запитами, так і пропозиціями. З іншого – ріст попиту провокує суттєве подорожчання квартир.

Купівля квартири влітку

Після весняного буму, ціни на житло зазвичай знижуються. Але й тут є нюанси.

Улітку власники "вторинки" роз'їжджаються і їм просто ніколи показувати квартири. Зате більшість забудовників, які починають будівництво навесні, вже можуть продемонструвати перші результати роботи. Це хороший сигнал для покупців, які бояться вкладати гроші на етапі котловану, але не хочуть чекати до суттєвого підвищення ціни на квадратні метри.

Нюанси купівлі житла восени

Восени, як і навесні, вторинний ринок нерухомості знову оживає. Покупці активно підшукують вдалі варіанти житла та навіть готові переплатити за вподобану квартиру.

Окрім цього, це вдалий час аби почати ремонт у новій квартирі та завершити його до початку зими.